Drejkurs hösten 2022

Skapa din egen frukostservis, kaffeservis eller egna serveringsskålar!
Lär dig dreja i det vackra källarvalvet på Hesselby Slott.

Hesselby Krukmakeri öppnade dörrarna till Slottskällaren på Hesselby Slott november 2017. Med fokus på bruksgods till det dukade bordet och handdrejad keramik har vi skapat keramik till stjärnkockar, drejat med världsstjärnor och skapat flera tusen alster vid drejskivan.

Hesselby Krukmakeri

För dig som är nybörjare

Kursen riktar sig till dig som står i startgroparna och vill lära dig den uråldriga konsten att dreja. Inga förkunskaper krävs och vi kommer tillsammans att gå igenom grunderna i drejning. Innehållet i kursen skräddarsys och anpassas till stor del efter din kompetens och intresse.
Rekommenderad ålder från 15 år.

Kursinnehåll

Genom grundläggande teoretisk beskrivning och praktiska övningar i keramikverkstaden kommer vi under fem tillfällen att gå igenom samtliga steg, från lerklump till färdig keramik på det dukade bordet. Du kommer att få lära dig centrering, grundläggande drejning, beskickning, glasering och hur man bränner sitt alster i en elektrisk ugn, skröj- och glasyrbränning.

Vad ingår?

Allt material du behöver tillhandahålls av krukmakeriet. Varje deltagare har tillgång till en egen drejskiva, drejredskap, stengodslera och glasyrfärger. Som deltagare får du även tillgång till vår grupp på Facebook där vi hjälper varandra i keramikfrågor under och efter kursen. Efter avslutad kurs hämtar du dina färdiga alster hos oss i Slottskällaren på Hesselby Slott.

Kurstillfällen och bokning

Kursen pågår under följande fem kurstillfällen, varje tillfälle innehåller både teori och praktik kring dagens ämne.

Onsdag 21 september kl 18-20, centrering

Torsdag 22 september kl 18-20, drejning

Onsdag 28 september kl 18-20, drejning + beskickning

Torsdag 29 september kl 18-20, drejning + beskickning

Tisdag 11 oktober kl 18-21, glasering 

Totalt finns 8 platser.

Pris: 4 950 kr (inkl 25% moms).

Just nu:  platser kvar

Boka din plats till kursen genom att betala kursavgiften.
Antingen med Swish (nr 123 024 79 99) eller kortbetalning nedan. Kvitto (din bekräftelse) skickas till e-postadress som du anger som meddelande till betalningen.

Anmälan är bindande.

Vi förbehåller oss rätten att ändra datum om oförutsägbara förhinder uppstår.

För dig som går, och tidigare har gått, vår drejkurs har vi skapat en Facebookgrupp där du kan ställa frågor, visa dina alster och komma i kontakt med andra som gått vår kurs. Här delar vi också med oss av kursmaterial, drejtips och annat kul i lerans värld.
Välkommen till vår krukmakarfamilj.