Aktivitetsverkstad

Vi vill gärna ge dig och dina vänner, kollegor och familj möjlighet att prova på vårt hantverk – att dreja lera och prova att måla på bränt gods med underglasyrfärger.

Nedan kan du läsa om de aktiviteter vi erbjuder i lerans spännande värld.

Prova-på-drejning

I samarbete med LiveIt har vi prova-på-kvällar här i krukmakeriet där du får prova att formge med lera. Aktiviteterna sker på vardagskvällar mellan klockan 18-20.

Varighet: 2 timmar

<< BOKA HÄR >>

Privat drejning

Ta med kompisgänget och hyr vår aktivitetsverkstad i Slottskällaren på Hesselby Slott för att prova-på att dreja, vi är såklart med och visar er hur grunderna i drejning går till och hjälper till under skapandets gång.
Vi formar aktiviteten efter det ni är sugna på att skapa och ni får med era obrända alster hem direkt efter aktiviteten. 1 kg lera ingår, mer kan köpas på plats.

Varighet: 2 timmar

Pris:
1095 kr/person
(minsta debitering är 4 personer)

<< BOKA HÄR >>

Hyr hem en drejskiva

Vill du skapa keramik på drejskivan hemma i lugn och ro? Nu har du möjlighet att hyra hem en egen drejskiva och dreja på egen hand. Drejskivorna är de samma som används vid våra kurser och kan enkelt ställas på köksbänken eller på ett bord i hemmet.
Uthyrningen sker veckovis till en kostnad á 1500 kr/vecka.

I hyran ingår 10 kg lera som förbrukningsmaterial.

<< LÄS MER >>

Drop-in-drejning

Vi hjälper dig att centrera en klump med lera, och du får själv testa hur det är att arbeta i materialet och får ta med ditt obrända alster hem.

På innergården bakom krukmakeriet, i anslutning till Borggården, har vi byggt upp ett utomhusdäck för mysigt trädgårdshäng. Vid vackert väder ställer vi upp ett gäng drejskivor där både barn, vuxna och pensionärer får testa på att formge med lera. Vid kallare väderlek drejar vi inomhus under slottsvalven i vår vackra Slottskällare.

Varighet: 45 minuter

Pris: 490 kr/person

Drop-in-aktivitet under butikens öppettider.

Teambuilding

Lera är ett meditativt material med mycket få begränsningar. Är ni ett arbetskollegor som vill stärka er gruppkänsla och lära känna varandra under inspirerande och konstnärliga former? Kör en kick-off hos oss för att nå nya mål.
Måla på skålar, prova att dreja eller en kombination av de båda.

<< BOKA HÄR >>

Måla på keramik

Dekorera ett keramikfat precis som du själv vill. Faten är brända en första gång, skröjbrända, och du får måla på skärven med penslar och underglasyrfärger som finns på plats i krukmakeriet. Därefter glaserar vi ditt fat med en transparent glasyr och bränner den igen, glasyrbränning, så att du kan börja använda den.
Keramiken tål då både diskmaskin, ugn och mikro.

Pris: 250 kr/fat

Anordnas varje år på mors- och fars dag.

<< BOKA PLATS TILL FARS DAG, 12/11-23 >>

Även tillgänglig för gruppbokning (startkostnad tillkommer).