Drejkurs

Skapa din egen frukostservis, kaffeservis eller egna serveringsskålar! En grundläggande drejkurs där du under fem tillfällen får möjlighet att lära dig den meditativa drejkonsten och skapa färdiga keramikalster som du sedan kan använda på ditt eget dukade bord.

<< LÄS MER >>

Hyr hem en drejskiva

Vill du skapa keramik på drejskivan hemma i lugn och ro? Nu har du möjlighet att hyra hem en egen drejskiva och dreja på egen hand. Drejskivorna är de samma som används vid våra kurser och kan enkelt ställas på köksbänken eller på ett bord i hemmet. 
Uthyrningen sker veckovis till en kostnad á 1500 kr/vecka.

I hyran ingår 10 kg lera som förbrukningsmaterial, samt skröjbränning av sex stycken alster.

<< LÄS MER >>

Drejkväll

Ta med kompisgänget och hyr vår aktivitetsverkstad i Slottskällaren på Hesselby Slott för att prova-på att dreja, vi är såklart med och visar er hur grunderna i drejning går till och hjälper till under skapandets gång.
Vi formar aktiviteten efter det ni är sugna på att skapa och ni får med era obrända alster hem direkt efter aktiviteten. 1 kg lera ingår, mer kan köpas på plats.
Vid önskemål kan ni lägga till bränning och standardglasering och hämta era alster vid senare tillfälle.

Varighet: 2 timmar

Pris:
1095 kr/person
(minsta debitering är 4 personer)

<< BOKA HÄR >>

Prova-på-drejning

I samarbete med LiveIt har vi prova-på-kvällar här i krukmakeriet där du får prova att formge med lera. Aktiviteterna sker på vardagskvällar mellan klockan 18-20.

Varighet: 2 timmar

<< BOKA HÄR >>

Drop-in-drejning

Vi hjälper dig att centrera en klump med lera, och du får själv testa hur det är att arbeta i materialet och får ta med ditt obrända alster hem.

På innergården bakom krukmakeriet, i anslutning till Borggården, har vi byggt upp ett utomhusdäck för mysigt trädgårdshäng. Vid vackert väder ställer vi upp ett gäng drejskivor där både barn, vuxna och pensionärer får testa på att formge med lera. Vid kallare väderlek drejar vi inomhus under slottsvalven i vår vackra Slottskällare.

Varighet: 45 minuter

Pris: 490 kr/person

Drop-in-aktivitet under butikens öppettider.

Teambuilding

Lera är ett meditativt material med mycket få begränsningar. Är ni ett arbetskollegor som vill stärka er gruppkänsla och lära känna varandra under inspirerande och konstnärliga former? Kör en kick-off hos oss för att nå nya mål.
Måla på skålar, prova att dreja eller en kombination av de båda.

<< BOKA HÄR >>

Drejkurs med övernattning på Hesselby Slott

Checka in på något av de härliga hotellrummen och spendera dagarna med att dreja, lära känna nya härliga människor, lyssna till ljuv musik och vistas i vacker slottsmiljö. På kvällarna serveras grillmiddag med underhållning. Avsluta dagarna med en kopp kaffe eller drink i solnedgången och vakna sedan upp utvilad till en stor frukostbuffé innan det är dags för nästa drejpass.

<< LÄS MER >>

Hesselby Slott

Måla på keramik

Dekorera en keramikskål precis som du själv vill. Skålarna är brända en första gång, skröjbrända, och du får måla på skärven med penslar och underglasyrfärger som finns på plats i krukmakeriet. Därefter glaserar vi din skål med en transparent glasyr och bränner den igen, glasyrbränning, så att du kan börja använda den.
Keramiken tål då både diskmaskin, ugn och mikro.

Pris: 250 kr/skål

Drop-in-aktivitet under butikens öppettider.

För grupper kan aktiviteten även bokas utanför våra ordinarie öppettider (startkostnad tillkommer).