Hyr hem en drejskiva

Vill du skapa keramik på drejskivan hemma i lugn och ro? Nu har du möjlighet att hyra hem en egen drejskiva och dreja på egen hand. Drejskivorna är de samma som används vid våra kurser och kan enkelt ställas på köksbänken eller på ett bord i hemmet. Uthyrningen sker veckovis till en kostnad á 1500 kr/vecka.
I hyran ingår 10 kg lera som förbrukningsmaterial, samt skröjbränning av sex stycken alster.

<< LÄS MER >>

Drejkurs

Skapa din egen frukostservis, kaffeservis eller egna serveringsskålar! En grundläggande drejkurs där du under fem tillfällen får möjlighet att lära dig den meditativa drejkonsten och skapa färdiga keramikalster som du sedan kan använda på ditt eget dukade bord.

<< LÄS MER >>

Prova-på-drejning

I samarbete med LiveIt har vi prova-på-kvällar här i krukmakeriet där du får prova att formge med lera under ca 2 timmar. Aktiviteterna sker på onsdagar eller torsdagar mellan klockan 18-20 och arrangeras en till två gånger per månad.

<< BOKA HÄR >>

Teambuilding

Lera är ett meditativt material med mycket få begränsningar. Är ni ett gäng som vill stärka er gruppkänsla och lära känna varandra under inspirerande och konstnärliga former? Ni kanske arbetar tillsammans och vill köra en kick-off för att nå nya mål. Måla på skålar, prova att dreja eller en kombination av de båda.

<< BOKA HÄR >>

Drejkväll

Är ni 4-8 personer så kan ni hyra vår aktivitetsverkstad i Slottskällaren på Hesselby Slott, en vardagkväll mellan klockan 18-20 och prova-på att dreja. Vi är med och visar er hur grunderna i drejning går till och hjälper er under skapandets gång. Det ingår 1 kg lera, mer kan köpas på plats.
Vi formar kvällen efter det ni är sugna på att skapa.

Pris:
Drejning 1095 kr/person
Måla på skålar +250 kr/skål

<< BOKA HÄR >>

Måla på keramik

Vi har skapat en kollektion skålar och koppar med unika nummer där du själv får dekorera den som du önskar. Skålarna är brända en första gång, skröjbrända, och du får måla på skärven med penslar och underglasyrfärger som finns på plats i krukmakeriet. Sedan glaserar vi din skål med en transparent glasyr och bränner den igen, glasyrbränning, så att du kan börja använda den.
Keramiken tål då både diskmaskin, ugn och mikro.
Pris: 250 kr/skål

Anordnas årligen på Mors dag och Fars dag, klockan 11-16.

Inställt 2021 p.g.a. Covid-19.

 

Drop-in-drejning

På innergården bakom krukmakeriet, i anslutning till Borggården, har vi byggt upp ett utomhusdäck för mysigt trädgårdshäng. Här ställer vi upp ett gäng drejskivor där både barn, vuxna och pensionärer får testa på att formge med lera under ca 30 minuter. Vi hjälper dig att centrera en klump med lera och du får testa hur det är att arbeta i materialet och får ta med ditt obrända alster hem.
Pris: 100 kr/person

Anordnas årligen på Sveriges Nationaldag, 6 juni, klockan 11-16

Inställt 2021 p.g.a. Covid-19.