Drejkurs, hösten 2019

Skapa din egen frukostservis, kaffeservis eller egna serveringsskålar! En grundläggande drejkurs där du under fem tillfällen får möjlighet att lära dig den meditativa drejkonsten och skapa färdiga keramikalster som du sedan kan använda på ditt eget dukade bord.
<< BOKA HÄR >>

Prova-på-drejning

I samarbete med LiveIt har vi prova-på-kvällar här i krukmakeriet där du får prova att formge med lera under ca 2 timmar. Aktiviteterna sker på onsdagar eller torsdagar mellan klockan 18-20 och arrangeras en gång i månaden.
<< BOKA HÄR >>

Teambuilding

Lera är ett meditativt material med mycket få begränsningar. Är ni ett gäng som vill stärka er gruppkänsla och lära känna varandra under inspirerande och konstnärliga former? Ni kanske arbetar tillsammans och vill köra en kick-off för att nå nya mål. Måla på skålar, prova att dreja eller en kombination av de båda.
<< BOKA HÄR >>

Drejkväll

Är ni 5-8 personer så kan ni hyra hela verkstan, en vardagkväll från klockan 18, och skapa det ni känner för. Jag är med och visar er hur grunderna i drejning går till och hjälper er under skapandets gång. Det ingår 1 kg lera, mer kan köpas på plats.
Vi formar kvällen efter det ni är sugna på att skapa.
Pris: 950 kr/person
<< BOKA HÄR >>

Måla på keramik

Jag har skapat en kollektion skålar och koppar med unika nummer där du själv får dekorera den som du önskar. Skålarna är brända en första gång, skröjbrända, och du får måla på skärven med penslar och underglasyrfärger som finns på plats i krukmakeriet. Sedan glaserar jag din skål med en transparent glasyr och bränner den igen, glasyrbränning, så att du kan börja använda den.
Keramiken tål då både diskmaskin, ugn och mikro.
Pris: 250 kr/skål

Under 2019 kommer vi ha denna aktivitet på Mors dag, den 26 maj, och Fars dag, den 10 november, klockan 11-16.

 

Drop-in-drejning

På innergården bakom krukmakeriet, i anslutning till Borggården, har vi byggt upp ett utomhusdäck för mysigt häng under varma dagar. Här ställer vi upp ett gäng drejskivor där både barn, vuxna och pensionärer får testa på att formge med lera under ca 30 minuter. Vi hjälper dig att centrera en klump med lera och du får testa hur det är att arbeta i materialet och får ta med ditt obrända alster hem.
Pris: 100 kr/person

Under 2019 kommer vi ha drop-in-drejning på Sveriges Nationaldag, 6 juni, klockan 11-16