Oktober är den internationella bröstcancermånaden och även i år har vi fått äran att göra en keramikservis till middagen för bröstcancerdrabbade i samband med People i Västerviks Rosa Bandet insamling.

Servisen är framtagen av mig, Elise Arwin, i samarbete med krögare Linda Åhman som driver Pink Bistro i Västervik och stylist Letitia Lindberg, och består av 43 delar till sex kuvert, där vi gjort en helt unik form och färgsättning för middagen som hölls den 26 oktober 2023, för sex bröstcancerdrabbade personer.

I samband med middagen auktionerades den handgjorda servisen ut online till förmån för forskning mot bröstcancer.

Serviserna auktionerades ut i tre separata auktioner, indelade efter middagens teman TRO, HOPP och KÄRLEK.

Auktion nr 15.
TRO & STYRKA

18 delar (6 platåer, 6 asietter, 6 små fat). 
För tankarna till havet med sina blå toner, fiskfjäll och bubblor. Den blå färgen symboliserar tro och styrka. Vi måste ha tro och tillit till att vi kan!
Värde: 7.530 kr.

Auktion nr 16.
HOPP

12 delar (6 lagomskålar och 6 småskålar). 
Även om livet kan vara mörkt ibland, så finns hoppet och ljuset där. Mörk, rå svartlera och ljus insida. 
Värde: 3.540 kr.

Auktion nr 17.
KÄRLEK

13 delar (6 platåer, 6 kaffekoppar, 1 stort fat). 
Störst av allt är kärleken. Låt maten framhävas mot den mörkare bakgrunden, servera en rosa bakelse på den lilla platån och dela en fin stund med dem du tycker om.
Värde: 5.555 kr.

Middagen serverades i People Västerviks salong på kvällen den 26 oktober. Dukningen gjordes av Letitia Lindberg och blev av vacker kavalkad i vackra höstfärger med blommor i säsongens färger som kompletterade rätternas tema, blått för TRO och styrka, orange för HOPP och strålande rött för KÄRLEK.

MENY
TRO och STYRKA
Liten Västerbottenpaj med frästa kantareller toppat med lingon.

Smördegsbakelse med smetana, sikrom och rödlök.

Krustad fylld med toastskagen

HOPP
Bouillabaisse med tomat och saffran, aioli apart.

KÄRLEK
Chokladtartelett

Chokladbakelser med guldglitter och kaffe avec.

Bilder från middagen:

Varför är Rosa Bandet viktigt för oss?

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor. Nära 8000 drabbas årligen i Sverige. Även män kan få bröstcancer men det är ovanligt. Källa: Bröstcancerförbundet

Jag är oerhört stolt att, för tredje året i rad, få vara med att bidra till kampen mot bröstcancer med hjälp min handgjorda keramik. Årets kollektion och middag är framtagen med TRO, HOPP och KÄRLEK som tema. Tre starka ord och mantran som alla behövs för att besegra bröstcancer.

Bröstcancer drabbar så många, och inte bara den som blir sjuk, utan hela familjen. I år är det 19 år sedan min mamma fick sin bröstcancer, ett besked och en tid som blev en prövning för henne och alla nära. För henne gick det bra, och vi är evigt tacksamma över den forskning och kunskap som redan då fanns om sjukdomen. Trots att det idag är så lång tid sedan hon drabbades, så finns oron alltid där. Ännu är det många som inte besegrar sin bröstcancer, och det finns ännu inget 100% botemedel.

Det är detta vi idag kämpar för!

Läs mer här.