Helgen den 12-13 november 2022 gästspelar Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, på restaurang Råkoko i Stockholm. Till middagen har Hesselby Krukmakeri fått i uppdrag att leverera ett gäng handdrejade tallrikar. Vi hade även turen att få lova att delta på avsmakningsmiddagen den 12 november 2022.

Råkoko bedriver grön gastronomi och finns att besöka på Åkeshofs Slott i Stockholm.

Kvällens sjurätters meny:

Snacks

Rullad rotselleri & äpple med en syrlig kudde av rotselleri toppad med caviar

Ostfralla kryddad med skog

Vikt kålrabbi och het havskräfta

Salta

Tartar på rödbeta, kolgrillat, bakad och stekt med dijonaise, årets bevarade ramslökskapris och höstströssel.

Smörrostad rotselleri med örtfylld lammsadel, stekt och picklade svamp, placerad spetskål, mandel, libbsticka toppat med ett skum på brynt rotsellerismör.

Sött

Blåbärssorbet med syrliga örter från trädgården.

Baka äpple, kolasås, glass på jordärtskocka och puffat bovete.

Snacks
Rullad rotselleri & äpple med en syrlig kudde av rotselleri toppad med caviar
Snacks
Ostfralla kryddad med skog
Snacks
Vikt kålrabbi och het havskräfta
Salta
Tartar på rödbeta, kolgrillat, bakad och stekt med dijonaise, årets bevarade ramslökskapris och höstströssel
Salta
Smörrostad rotselleri med örtfylld lammsadel, stekt och picklade svamp, placerad spetskål, mandel, libbsticka toppat med ett skum på brynt rotsellerismör
Sött
Blåbärssorbet med syrliga örter från trädgården

Tapastallriken som Jessie använder upp-och-ner finns att beställa HÄR.

Jessie Sommarström. Foto: Åkeshofs Slott