Är du kock eller driver restaurang
och intresserad av unik keramik
för att presentera er mat på bästa möjliga sätt? 
Tillsammans kan vi ta fram ett eget koncept med formspråk och färger som är anpassade till just det ni vill presentera – möjligheterna är oändliga och det är fantasin som sätter gränserna.

page1image5936

UNIK SERVIS

Handgjord keramik besitter ett gediget hantverk med respekt för naturen. Människans hand syns i detaljerna och varje del är unik i sitt slag. Även om vi strävar efter likformighet, så är det omöjligt att göra två enheter som ser exakt likadana ut. Både storlek och färger varierar och bidrar till den levande helheten.

KVALITÉ

All keramik till det dukade bordet tillverkas i stengodslera och tål att användas i både ung, mikro och diskmaskin. Leran bränns till en temperatur mellan 1200-1300 grader vilket gör att porerna täpps igen, leran sintrar och materialet kan inte längre absorbera vatten. Jämfört med lergodslera så lämnar inte stengods några vattenringar på bordet och det går inte lika lätt flisor i materialet.

HANTVERK I SYMBIOS

Är ledord som ”lokalproducerat”, ”hållbarhet”, ”omtanke in i minsta detalj”, ”råvaror av högsta kvalité” och ”matupplevelse” något ni strävar efter? Låt ert mathantverk speglas i servisen ni serverar med. All keramik tillverkas i vår egen verkstad i Småland, där varje keramikenhet passerar händerna hela 15 gånger och detaljsynas i varje steg innan den är helt färdig. Lera och glasyrer är förnyelsebara material från naturen. Keramiken i symbios med ert mathantverk bjuder på en unik upplevelse och ger kunden en härlig stund vid bordet – att längta till, uppleva och minnas.

PERSONLIG KONTAKT

Hesselby Krukmakeri AB är ett litet företag där allt sköts av ett fåtal personer, det innebär stor valfrihet, korta beslutsvägar och en stor dos passion. Våra leveranstider är alltid preliminära och vi gör vårt yttersta för att hålla de tider som är uppsatta. Under processens gång håller vi kontakten så att ni hela tiden vet var i processen som era alster befinner sig.

Är du intresserad av att beställa vår handgjorda keramik? Kontakta oss, så hittar vi på något kul tillsammans!

För mer inspiration, se gärna vår profil på Instagram, där du även hittar flera olika samarbeten som genomförts.

Följande är några av de restauranger och företag vi samarbetar med: