Drejkurs hösten 2020

Skapa din egen frukostservis, kaffeservis eller egna serveringsskålar! Lär dig dreja av Elise på Hesselby Krukmakeri som har sin verkstad i källarvalvet på Hesselby Slott.

Hesselby Krukmakeri öppnade dörrarna till Slottskällaren på Hesselby Slott november 2017. Med fokus på bruksgods till det dukade bordet och handdrejad keramik har Elise skapat keramik till stjärnkockar, drejat med världsstjärnor och skapat flera tusen alster vid drejskivan.

För dig som är nybörjare

Kursen riktar sig till dig som står i startgroparna och vill lära dig den uråldriga konsten att dreja. Inga förkunskaper krävs och vi kommer tillsammans att gå igenom grunderna i drejning. Innehållet i kursen skräddarsys och anpassas till stor del efter din kompetens och intresse. Rekommenderad ålder från 15 år.

Kursinnehåll

Genom grundläggande teoretisk beskrivning och praktiska övningar i keramikverkstaden kommer vi under fem tillfällen att gå igenom samtliga steg, från lerklump till färdig keramik på det dukade bordet. Du kommer att få lära dig centrering, grundläggande drejning, beskickning, glasering och hur man bränner sitt alster i en elektrisk ugn, skröj- och glasyrbränning.

Vad ingår?

Allt material du behöver tillhandahålls av krukmakeriet. Varje deltagare har tillgång till en egen drejskiva, drejredskap, stengodslera (3 kg ingår) och glasyrfärger. Efter avslutad kurs kan du hämta dina färdiga alster.

Kurstillfällen och bokning

Kursen pågår under följande fem kurstillfällen, varje tillfälle innehåller både teori och praktik kring dagens ämne.

Onsdag 9/9: Kurstillfälle 1, centrering
Torsdag 10/9: Kurstillfälle 2, drejning
Onsdag 16/9: Kurstillfälle 3, drejning + beskickning
Torsdag 17/9: Kurstillfälle 4, drejning + beskickning
Tisdag 29/9: Kurstillfälle 5, glasering

Tid: Klockan 18:00 – 20:00 samtliga tillfällen.

Totalt finns 8 platser.

Pris: 4 950 kr (inkl 25% moms).

KURSEN ÄR FULLBOKAD FÖR DENNA GÅNG,
VÄLKOMMEN TILL NÄSTA KURS VÅREN 2021

Out of stock

Anmälan är bindande.
Vi förbehåller oss rätten att ändra datum om oförutsägbara förhinder uppstår.

INFO GÄLLANDE CORONA: I och med den rådande situationen med Covid-19 (Coronaviruset) så följer vi i krukmakeriet Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Handsprit finns tillgängligt i kurslokalen samt möjlighet att tvätta händerna. Vi ökar även avståndet mellan varje deltagare. Skulle situationen bli sådan att vi inte klarar av att följa rekommendationerna, så kommer vi att flytta kursdatumen. Skulle det bli omöjligt att hålla kursen under 2020, så görs en återbetalning av kursavgiften.

För dig som går, och tidigare har gått, vår drejkurs har vi skapat en Facebookgrupp där du kan ställa frågor, visa dina alster och komma i kontakt med andra som gått vår kurs. Här delar vi också med oss av kursmaterial, drejtips och annat kul i lerans värld.
Välkommen till vår krukmakarfamilj.